Vastoinkäymisiä

Hankkeemme on ollut viimeisen reilun viikon aikana vastatuulessa. Ensin saimme tietää, ettemme pääse julkaisemaan palveluamme Arctic 15 -kilpailussa, johon olimme asettaneet tavoitteemme. Tänään puolestaan tuli Aallosta tieto, että emme saa enää kolmatta kierrosta innovaatiorahaa, koska asiasta päättänyt tiimi ei uskonut hankkeeseemme tarpeeksi.

Vastoinkäymiset harmittavat toki kovasti, mutta jos jotain olemme tähän mennessä oppineet niin sen, että niistä ei pidä lannistua. Päinvastoin, pitää yrittää entistä kovemmin.

Varmin tapa epäonnistua yrittäjänä ei ole jonkin asian tekeminen väärin, vaan se, että ei yritä tarpeeksi kovasti ja tarpeeksi kauan. Vanha viisaus on myöten, että jokaista ”kyllä”-vastausta kohti joutuu kuulemaan (vähintään) sata kertaa ”ei”.

Vastoinkäymisistä pitää myös oppia. Vaikka sinnikkyys on tärkeää, päätä ei kannata hakata seinään loputtomasti. Jos jokin suunta ei tunnu oikealta, suuntaa pitää vaihtaa. Tämä on keskeinen ajatus niin kutsutussa ”fail fast” -ideologiassa, jota kasvuyrittäjäpiireissä usein toistellaan. Onpa tänä syksynä tulossa jopa epäonnistumiselle omistettu tapahtumakin. Sen ajatuksena on juhlia niitä, jotka uskaltavat yrittää, epäonnistua ja oppia kokemuksistaan.

Yksi suunta, jonka me aiomme tässä vaiheessa hylätä, on aktiivinen ulkopuolisen rahoituksen hankkiminen. Se ei ole meille juuri nyt ajankohtaista. Emme selvästi ole vielä pisteessä, jossa pystyisimme riittävän uskottavasti osoittamaan sijoittajille, että meihin kannattaa satsata. Lisäksi rahoituksen hankinta on kuluttavaa ja vie huomiotamme pääasiasta, eli tuotteen kehittämisestä ja asiakkaiden hankinnasta.

Rahoitukseen palataan uudestaan, kun meillä on riittävästi konkreettisia esimerkkejä siitä, että ideamme toimii, ja sillä voi tehdä myös rahaa. Ennen sitä elämme mieluummin kengännauhabudjetilla ja keskitymme olennaiseen.

Vastoinkäymisten vastapainoksi on onneksi myös paljon hyviä asioita, jotka saavat meidät uskomaan siihen, että valitsemamme suunta ei ole täysin väärä. Kesän ajan käynnissä ollut Omakotiliiton pilotti on sujunut hyvin, ja siitä on saatu paljon positiivista palautetta sekä liitolta että palvelua käyttäneiltä ihmisiltä. Myös Aalto-yliopiston yhteisössä on ollut vipinää: käyntejä on ollut ennätysmäisen paljon, yli 200 päivässä, vaikka koulut eivät ole edes alkaneet vielä! Lisäksi olemme saaneet paljon yhteydenottoja eri tahoilta ympäri maailmaa, jotka haluavat palvelun käyttöön omalle yhteisölleen. Syksyn aikana starttaa useita kiinnostavia pilotteja, joista lisää tuonnempana.

Kassi-palvelun perusajatus, yhteisön sisäinen palvelu resurssien jakamiseen lähellä asuvien luotettujen ihmisten kesken, on siis selvästi toimiva. Tämän ajatuksen johdattamina jatkamme töitä asiastamme entistäkin innostuneempina.

Advertisement

Tietoja Juho

Startup-yrittäjä, jonka intohimona ovat yhteiskunnalliset keskustelut.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Vastoinkäymisiä

 1. Tulkaa juttelemaan jossain välissä 🙂 Olisi kiva kuulla mitä kaikkea olette suunnitelleet ja katsoa jos keksitään teille jotain uutta kokeiltavaa.

  Tykkää

 2. Antti Poikola sanoo:

  Vstoinkäymisten aikana on myös tärkeätä, että niistä voi puhua, sen te olette ainakin Avoin yritys -koseptillanne saavuttaneet, että on tukiverkkoa ympärillä! Minä ainakin uskon teihin.

  Tykkää

  • Juho sanoo:

   Kiitos rohkaisusta! Kieltämättä vastoinkäymisistä raportoiminen täällä blogissa ei ole ollenkaan niin mukavaa kuin onnistumisten juhlistaminen, mutta uskomme, että on tärkeää näyttää asioista myös se toinen puoli. Kaikki epäonnistuvat ja mokaavat joskus, tärkeintä on se miten vastoinkäymisiin suhtautuu.

   Tykkää

  • Antti sanoo:

   Näköjään myös vastoinkäymisistä raportoinnista ollaan kiinnostuneita. 😮 Tää on ollu vilkkain viikko blogissa koskaan (jos ei lasketa ensimmäistä ”lähetetään kaikille fb-kavereille linkki”-viikkoa).

   Kävijijöitä 486 ja sivulatauksia miltei tuhat. Eli tukiverkko kasvussa. 🙂 Ja hyvältä moinen verkko tuntuukin, kun heti tullu kannustusta ja jopa vinkkejä potentiaalisista sivutyömahdollisuuksista. Eli ei tässä ainakaan ihan pulaan jää, vaikka isompiakin vastoinkäymisiä välillä tulisi.

   Tykkää

 3. Paluuviite: Visio | Avoin yritys

 4. Paluuviite: Mitä avoimelle yritykselle kuuluu | Avoin Yritys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s