Läpinäkyvää yritystoimintaa

Me aiomme perustaa yrityksen. Sitä varten meillä on edessä monenlaisia vaiheita ja prosesseja, kuten niin monella muulla uutta yritystä perustavalla. Pitää suunnitella toimintaa, tehdä kannattavuuslaskelmia, pohtia erilaisten starttirahojen ja muiden avustusten käyttöä sekä täyttää virallisia papereita.

Tässä blogissa aiomme kertoa noista vaiheista sekä taipaleestamme ennen yrityksen perustamista ja sen jälkeen. Kuten nimikin sanoo, on yrityksemme tarkoitus olla mahdollisimman avoin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ellei laki tai muu painava syy estä jonkin tiedon julkaisua internetissä, se löytyy kaikille avoimena joko tästä blogista tai linkitettynä esimerkiksi Dokumentit-osioon.

Tällainen lähestymistapa poikkeaa yleisestä linjasta varsin paljon. Syitä ratkaisuumme olemme koonneet osioon omalle sivulleen. Tarkoitus ei myöskään ole unohtaa ”Miksi ei?” kysymystä, vaan raportoida tässä blogissa myös niistä asioista, joissa ääriavoin linja aiheuttaa meille ongelmia. Kyseessä on osaksi utelias kokeilu (haluamme nähdä, toimiiko täysin avoin linja), osaksi ideologinen valinta (maailmalle jaettu tieto on hyödyllisempää kuin holveihin varastoitu), ja osaksi keino tuoda lisää innostusta omaan työskentelyymme (tuntuu, että olemme tekemässä jotain uutta, mielenkiintoista, jännittävää, hyödyllistä ja hyvää).

Ylenpalttisen avoimuuden korostamisen ohessa lienee syytä pitää mielessä, että totuus löytyy harvoin ääripäistä. Emme siis aio ryhtyä avoimuusfundamentalisteiksi, vaan soveltaa tapauskohtaisesti tervettä järkeä. Joka tapauksessa linjamme on tällä hetkellä tiedossa olevista verrokeista kaikkein avoimin, ja ainakin tällä hetkellä tuntuu kiinnostavalta tavoitteelta myös pitää se sellaisena.

Tiedätkö muita erittäin avointa linjaa noudattavia yrityksiä? Oletko törmännyt vastaaviin tarinoihin, joissa on käynyt hyvin tai huonosti? Osallistu keskusteluun alla.

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Läpinäkyvää yritystoimintaa

 1. Ilona sanoo:

  Mielenkiintoinen kokeilu, tsemppiä alkumetreille!
  Voisin heti kuvitella, että Kassi voisi toimia Abujan expat-piireissä, jossa tavaroista on oikeasti pulaa. Ja varmasti myös muissa kehittyvissä maissa ulkomaalaisten tiiviissä yhteisöissä. Kertokaa siis kun Kassista on englanninkielinen kv-räätälöity versio 🙂

  Tykkää

 2. Antti sanoo:

  Hyvä idea! Tollasia expat-porukoita ei oo tullu ajateltuakaan, mutta niissä vois tosiaan toteutua moni syy, miks Kassista vois olla iloa. Tän vuoden aikana on tarkoitus testata ensimmäisiä Aalto-yliopiston ulkopuolisia yhteisöjä, ja ens vuonna saada systeemi auki, niin että kuka vaan (esim. Abujassa) vois avata oman uuden yhteisön. Ilmotellaan kyllä sit.. 😉

  Tykkää

 3. Paluuviite: Wikileaks, hakkerietiikka ja vaimon uusi hattu | Avoin yritys

 4. Outi Vahtila sanoo:

  Olen rakentanut avoimen toiminnan kautta yhteisöllisyyttä ammattikorkeakoulun kehittämistyössä hyvällä menestyksellä. Tekemisen tarinaa: http://www.youtube.com/watch?v=g9Sh-sFaYlo ja toimintaympäristömme http://www.luovapaja.com.

  Outi

  Tykkää

  • Antti sanoo:

   Moi Outi,

   Näyttää hyvältä tuo Luovan pajan henki ja mahdollisuudet tehdä opintoja varsin joustavan kuuloisissa puitteissa! Ja hienoa jos teilläkin on ajatuksena, että materiaali on jaossa varsin avoimesti. Se luo aina mahdollisuuden sille, että joku joskus kiinnostuessaan saman tyyppisistä aiheista, voi löytää netistä esimerkkejä siitä, miten homma on jossain tehty (esim. teillä tuo Luovan pajan perustaminen). Ja samalla mahdollistuu ulkopuolisten yllättävienkin syötteiden saaminen, kuten nyt meidän kannalta tämä sun kommentti tähän blogiin. 🙂 Eli kun avaa toimintaansa maailmalle, niin maailmalta tulee vinkkejä ja mainintoja samanhenkisistä jutuista takaisin päin.

   Tossa teidän esittelyvideolla kuulosti hyvältä myös osallistumisen paikkariippumattomuus. Itselläni on tällä hetkellä suuri into yrittää rakentaa yritystoimintaamme alusta alkaen niin, että työnteko olisi mahdollisimman vähän tiettyihin paikkoihin sidottua.

   Tuohon ajatukseen nähden ehkä hassua, että Kassi-palvelumme taas on nimenomaan tietyllä maantieteellisellä alueella vaikuttaville yhteisöille suunnattu. 🙂 Mistä tuleekin mieleeni heittää kysymys, kun bongasin että ootte Päijät-Hämeen kylien kanssa tehny suunnittelutalkooyhteistyötä: luuletko, että yksittäisillä kylillä tai kyläyhdistyksillä voisi olla kiinnostusta ottaa käyttöönsä tuon Kassin tyylinen nettipalvelu, jossa asukkaat voisivat tarjota toisille apua erilaisissa askareissa tai esimerkiksi tavaroitaan lainaan, ja vastaavasti pyydellä apua, lainatavaroita tai kyytejä tarvittaessa?

   Tykkää

 5. Paluuviite: Kohti yrityksen virallista perustamista | Avoin yritys

 6. Paluuviite: Yhteenveto kuluneesta vuodesta: ensimmäiset asiakkaat ja muut aikaansaannokset | Avoin yritys

 7. Paluuviite: Uusia tuulia | Avoin yritys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s