Kassista Sharetribeen

(English version at the end of this post)

Tänään on julkistettu Kassi-palvelulle uusi nimi: Sharetribe. Uusi nimi tuo päätöksen pitkään jatkuneelle nimipohdinnalle ja olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että palvelulle löytyi hyvin sen toimintaa kuvaava ja kansainväliseen käyttöön soveltuva nimi.

Sharetribessä yhdistyvät jakaminen (Share) ja yhteisö (tai heimo) (tribe). Juuri tästä palvelussa on kyse: erilaisten resurssien jakamisesta porukassa, johon tunnemme kuuluvamme, olkoon se sitten koululla, työpaikalla, naapurustossa tai vaikka harrastusseurassa. Visiomme on, että palvelu voi tarjota kaikille arkielämän ”heimoille” näppärän paikan, josta löytää tehokkaasti apua, kun sitä tarvitsee, ja jossa voi vastineeksi tarjota omia taitojaan ja tavaroitaan muiden yhteisön jäsenten ulottuville.

Joillekin ”tribe” tai ”heimo” saattaa kalskahtaa alkukantaiselta, mutta me koemme, että nykypäivän urbaanissa yhteiskunnassa monelta ihmiseltä puuttuu heimoja, joihin kuulua, joiden kanssa jakaa ja joilta saada tukea. Individualismi ja kulutuskulttuuri asettavat ihmisen helposti hyvin yksinäisen toimijan asemaan. Kun kerran elämästä on mahdollisuus selvitä myös yksin ilman ympäröivän yhteisön tukea, yksin selviämistä myös tunnutaan odottavan ihmisltä. Avun pyyteleminen ei oikein kuulu kulttuuriin, vaikka siitä yleensä tulee hyvä mieli molemmille osapuolille.

Me yritämme Sharetriben avulla saada yhteisöllisen jakamisen kynnyksen laskettua mahdollisimman alas. Entisaikojen heimoissa jaettiin, koska se oli välttämätöntä selviämisen kannalta. Nykyajan yhteisöissä kannattaa jakaa, koska se tekee arkielämästä huomattavasti mukavampaa, vaivattomampaa ja myös luonnon kannalta kestävämpää.

Sharetriben visiona on luoda maailman laajuinen verkosto tällaisia jakamisyhteisöjä, ja kuluneen vuoden aikana maailmalle levittäytymisessä onkin päästy hyvää alkuun. Nimenomaan kansainvälisessä toiminnassa Kassi-nimen haasteet tulivat vastaan. Sanaa ei ollut sen lyhyydestä huolimatta helppo hahmottaa tai lausua ja hiukan harvinaisempi .eu-muotoinen domain ei myöskään helpottanut osoitteen muistamista. Tiedostamme, että uusi pidempi nimi on suomalaisesta näkökulmasta selkeästi hankalampi, ja pahoittelemme tästä aiheutuvaa harmia niille, jotka olivat jo ehtineen Kassi-nimeen tottua. Vanhat osoitteet säilyvät edelleen toimivina ja palvelu pysyy edelleen täysin suomenkielisenä, eli jo muodostuneita käyttötottumuksia ei tarvitse ryhtyä muuttamaan. Keihtystyö myös jatkuu helppokäyttöisyyden parantamiseksi entisestään. Uskomme myös, että jos palvelusta on hyötyä päivittäiseen elämään, alkaa sen nimikin pikkuhiljaa taipua suomalaiseen puheeseen, kuten on jo käynyt esimerkiksi Facebookin ja YouTuben kanssa.

Palvelun käyttäjille tiedotettiin uudesta nimestä aiemmin tällä viikolla ja seurauksena on ollut sekä positiivista että negatiivista palautetta. Näin käy todennäköisesti aina, kun jotain muuttaa. Keskustelua voi jatkaa blogin kommenttiosastolla, ja mielellämme kuulemme, mitä ajatuksia tämä teissä herättää.

Nimenvaihdoksen yhteydessä on tarkoitus avata myös englanninkielinen blogi, mutta tässä vaiheessa kirjoitan nyt samaan yhteyteen tiedotuksen myös englanniksi niille käyttäjille, jotka palvelusta itsensä klikkaavat tänne lisätietoa lukemaan.

Kassi gets a new name: Sharetribe

For a while we had been looking for a new name that would better describe our service, than the original name Kassi (which means a bag in Finnish). Finding a name that is somewhat meaningful, but not already occupied is really a challenging task. But we are very happy with the results as we feel that Sharetribe encapsulates the essence of the service: Sharing in a community where you feel you feel that you belong.

The decision to change was hard also because our biggest user population is currently in Finland and from Finnish point of view the short Kassi is surely much simpler name than less pronounceable Sharetribe. However, as we focus on making the service truly a global network of local sharing communites, we decided that having a uniform brand everywhere is the right way to go about it. The new name is the first step on that road, and the next one is the possibility for anyone to open a new sharing community with few clicks… but that’s a topic of another post. Meanwhile, we invite you to share your thoughts about the name change in the comments section below.

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Kassista Sharetribeen

 1. Svante sanoo:

  Good name, good logo! Good decision!

  Tykkää

 2. Paluuviite: Aaltoes.com – Start-Up Chile: From Aalto to Chile, Sharetribe’s experiences + How and Why to Apply

 3. pedro garcia sanoo:

  en tiedä mutta jos tämä ei alkaa toimii niin suljen tilini

  Tykkää

 4. Paluuviite: Mitä avoimelle yritykselle kuuluu | Avoin yritys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s