Missä olemme nyt, mihin olemme menossa

Blogitekstit ovat tähän mennessä keskittyneet esittelemään yrityksenperustamissuunnitelmia ja erityisesti ideologiamme avoimuuslinjauksia, mutta monelle lukijalle lienee vielä epäselvää, missä tilanteessa projektimme tällä hetkellä on – tai oikeastaan mistä tilanteesta se lähtee liikkeelle.

Olemme molemmat olleet noin kaksi ja puoli vuotta töissä Aalto-yliopiston Tietotekniikan laitoksella OtaSizzle-tutkimusprojektissa, jonka osana nykyinen Kassi-palvelu on kehitetty. Tällä hetkellä täyspäiväinen työsopimus jatkuu molemmilla vuoden loppuun asti, ja spin off -yrityssuunnitelmia hiotaan varsinaisen työajan ulkopuolella. Tavoitteena on, että ensi vuoden alusta alkaen viikottaisen palkkatyöajan osuutta voisi hilata alemmas ja pyrkiä rahoittamaan elämisensä osittain yritystoiminnasta saatavin rahoin.

Ihan heti tammikuussa Kassi ei taida suuria tuloja tuoda tupaan, mutta esimerkiksi Tekesin Tuli-ohjelma saattaisi auttaa toiminnan rahoittamisessa. Tuli-rahoitusta onkin tärkeä hakea riittävän aikaisessa vaiheessa, sillä yrityksen virallisen perustamisen jälkeen sitä ei enää myönnetä. Lisää Tuli-ohjelmasta ja hakuprosessista seuraa tässä blogissa myöhemmin.

Tilanteemme lienee siinä mielessä harvinainen, että meillä on mahdollisuus lähteä yritystoimintaan tuotteella, joka on jo olemassa, ja jonka itse olemme tehneet palkkatyönä. Useinhan liikkeelle lähtiessä on olemassa vain idea, jonka toteuttaminen toimivaksi tuotteeksi asti vaatii rahoituksen järjestämistä jotenkin. Haastena meillä toki on se, että Kassin tapauksessa tuotetta on tekovaiheessa mietitty alun perin vain loppukäyttäjän ja tutkimuksen näkökulmista, ja yrittäjyyspohdinnat alkoivat kunnolla vasta puolisen vuotta sitten Aalto Entrepreneurship Societyn järjestämän Bootcampin myötä. On siis vielä selvittämättä, onko palvelusta oikeasti kaupallisesti kannattavaksi tuotteeksi. Uskomme vahvasti siihen, että on!

Tutkimusprojektin näkökulmasta yritys on kätevä tapa jatkaa projektin myötä avatun palvelun elinkaarta tutkimusrahoituksen loputtua. OtaSizzlen tavoitteena on ollut nimenomaan kehittää eräänlainen ”living lab”: ei siis pelkkiä palveluiden prototyyppejä, vaan oikeasti toimiva palveluinfrastruktuuri, jolla on oikeita käyttäjiä. Projektin johdon puolelta onkin näytetty vihreää valoa suunnitelmillemme, kunhan käytännön asiat saadaan sovittua molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla.

Iso kiitos kuuluu sekä Aalto-yliopistolle että projektin henkilökunnalle: kumpikaan taho ei ole pohtinut ensimmäisenä sitä, miten pääsisi osalliseksi voitoistamme, vaan olemme kohdanneet puhdasta innostusta tekemiseemme ja saaneet kaiken tarvitsemamme tuen.

Tutkimusprojektin kanssa tehtävien sopimusten ja Tuli-hakemusten lisäksi lähitulevaisuuden tehtävälistalla on isompana etappina tulossa ensimmäisten Aalto-yliopiston ulkopuolisten Kassi-yhteisöjen avaaminen. Kassi.eu -sivun kautta on jo ilmoittautunut muutamia kiinnostuneita, heille seuraa lisätietoa lähiaikoina. Jos sinulla on mielessäsi jokin porukka, yhdistys tai yhteisö, jolle voisit arvella Kassista olevan hyötyä, jätä meille sähköpostiosoitteesi tuon sivun kautta, niin otamme yhteyttä. Saattaa olla, että saatte oman Kassin testikäyttöön jo tänä syksynä. 🙂

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Missä olemme nyt, mihin olemme menossa

 1. Antti Poikola sanoo:

  Tsemppiä yrityksen kehittelyyn,

  Nyt vasta päädyin tänne blogiin Facebookin kautta, täytyy käydä kuopimassa, syvemmältä, mitä te meinaatte avoimuudella yrittäjyydessä.

  -Jogi

  Tykkää

 2. Antti Poikola sanoo:

  Haastan teidät vastaamaan kysymykseen: Millainen olisi avoin kaupunki?

  http://avoinkaupunki.wordpress.com/2010/09/15/alku/#respond

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s