Ensimmäiset viikot Start-Up Chilessä

Aika on lentänyt kuin siivillä sen jälkeen kun reilu kaksi viikkoa sitten saavuin Santiagoon. Start-Up Chile -ohjelman virallinen aloitus meidän ryhmällemme oli 16. tammikuuta ja sen jälkeen ohjelma onkin täyttynyt tehokkaasti aloitustapaamisista, ohjeistustilaisuuksista, tutustumisilloista, demopäivistä, viikonloppu-picniceistä ynnä muusta ohjelmasta, joka on varmistanut tehokkaasti, että porukka tuntee olonsa tervetulleeksi ja tutustuu muuhun porukkaan, jota on saapunut ympäri maailmaa.

Järjestetyn ohjelman lisäksi käynnissä on ollut tiukka asunnon etsintä, joka näillä näkymin huomenna saadaan päätökseen vuokrasopimuksen allekirjoituksen myötä. Kaikki tämä ympäriinsä juokseminen on varmistanut, että normaali töiden edistäminen on jäänyt ensimmäisinä viikkoina hyvin vähälle, mutta nyt alkaa jo kalenterissa näyttää hiukan rauhallisemmalta.

Tavoitteenamme Chilen ohjelman suhteen on saada Kassi käyttöön mahdollisimman laajasti täällä ja toivottavasti saada joku paikallinen innokas henkilö jatkamaan sanoman levittämistä vielä senkin jälkeen kun palaamme Suomeen, näillä näkymin elokuussa. Tavoitteen täyttämiseen on käytössä tavallista enemmän työvoimaa, sillä samalla Aalto on Waves -laivalla Etelä-Amerikkaan reissannut Anna Korolyuk liittyy Kassin Chile-tiimiin toukokuuhun asti, kunnes palaa Suomeen jatkamaan jatko-opintojaan. Tämän lisäksi on suunnitelmissa käyttää osa ohjelman tarjoamasta budjetista paikallisen avun palkkaamiseen. Tarkoitus on saada Kassi käännettyä espanjaksi sekä saada hiukan tukea myyntiin, joka yksin meidän kahden espanjantaidoilla voisi tässä maassa olla turhan haastavaa. Tuntuu itseasiassa hyvinkin jännittävältä ottaa seuraava askel yrityksen kasvun tiellä ja tehdä ensimmäinen työpaikkailmoitus. Vielä jännittävämpää on ollut saada siihen jo kaksi vastausta. Huomenna tavataan ehdokkaista ensimmäinen. Toivotaan, että Chileläisistä löytyy intoa ja ainesta uudistamaan tämän maan jakamiskulttuuria!

Start-Up Chile yhteisölle avatun Kassin mainostusta

Kokonaisuutena vaikutelma Start-Up Chilestä on erittäin lupaava. Ohjelmaan aikaisemmin saapuneilta on kuullut pääasiassa hyvin positiivista kommenttia, lukuunottamatta luvattujen rahojen saamiseksi tarvittavaa byrokratiaa. Me emme siihen vielä ole pääseet käytännön tasolla tutustumaan, joten säästetään omakohtaiset kommentit myöhemmäksi. Ilmeisesti hankaluuksissa on kyse lähinnä siitä, että maassa on valtavasti lainsäädäntöä korruption kitkemiseksi, ja jos valtion rahoja jaetaan sieltä täältä tulleille startupeille mitä erilaisimpia kuitteja vastaan, on virkailijakoneisto ilmeisesti helisemässä. Hankaluuksista huolimatta lakiviidakko ilmeisesti myös ajaa asiansa sillä Chile on kuulemma Etelä-Amerikan vähiten korruptoitunut maa, mikä on täällä liiketoimintaa aloittelevan kannalta varsin positiivinen asia.

Meetup, aiheena käyttäjien hankinta

Lisää raporttia on luvassa Chilen suunnalta, kunhan saadaan myös projektin puolella jotain tapahtumaan. Keväälle on ideoita vaikka kuinka ja selkeänä haasteena onkin työnjaon organisointi niin, että nyt hiukan isompi tiimimme toimii tehokkaasti, eikä pahoja pullonkauloja pääse syntymään. Maantieteellinen ja aikavyöhykkeellinen etäisyys luo omat haasteensa, mutta antaa toisaalta myös mahdollisuuksia. Kevään (tai täkäläisen syksyn) aikana selviää kuinka hyvin mahdollisuudet pystytään hyödyntämään.

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Ensimmäiset viikot Start-Up Chilessä

 1. Simo sanoo:

  Upeen kuulosta settiä, isosti tsemppiä ekaan rekryyn! Uusia päivityksiä odotellessa 🙂

  Tykkää

  • Antti sanoo:

   Kiitos! 🙂 Hyvin on kyllä menny, ja aika tehokkaalla otteella tää rekrytointikin näköjään. Ekana haastateltu tyyppi aloitti käännöstyön seuraavana päivänä, ja nyt saatiin myös yks paikallinen opiskelija harjottelijaks helmikuuks (kun täällä on kesäloma). Kiirettä pitää mutta hommat etenee. 🙂 Päivityksiäkin luvassa tänne silloin tällöin ja halutessaan voi seurata vähemmän firmanäkökulmaisaa raporttia osoitteessa: http://gnomet.tumblr.com/

   Mites teikäläisen reissu etenee?

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s