Uusia tuulia

Elokuussa tuli täyteen kaksi vuotta tämän blogin perustamisesta ja avoimuusprojektimme alkamisesta. Yrityksemme matka on edelleen vasta alussa, mutta tähänastiselle taipaleelle on mahtunut jo paljon hienoja kokemuksia.

Blogaustahtimme on hidastunut hieman yrityskiireiden lisääntyessä, mutta pysynyt silti suhteellisen säännöllisenä. Kirjoituksia on tähän mennessä julkaistu 64. Kuluvan vuoden heinäkuu oli ensimmäinen kokonainen kalenterikuukausi, jolloin blogissa ei julkaistu yhtään postausta. Siihen on olemassa syy. Heinäkuussa julkaisimme uuden englanninkielisen Shareblogimme, johon tulemme tästedes keskittämään pääosan nimeä vaihtaneeseen tuotteeseemme sekä jakamistalouteen keskittyvästä sisällöstä.

Miksi näin? Syksyllä 2010 kirjoitin siitä, miksi päätimme tehdä startup-maailmassa harvinaisen ratkaisun ja blogata suomeksi. Seisomme edelleen esittämieni perusteiden takana. Tiesimme kuitenkin jo tuolloin, että tavoitteenamme on ennen pitkää kansainvälistyminen, ja siihen suuntaan tiemme onkin kirjoituksen julkaisun jälkeen kulkenut. Ylläpidämme tällä hetkellä lähes 500 Sharetribe-yhteisöä kuudella eri mantereella. Tosiasia on, että meillä on tällä hetkellä suuri joukko yleisöä, jota englanninkielinen sisältö palvelee parhaiten. Jos haluamme kasvaa, meidän on kuunneltava sen yleisön tarpeita. Halusimme myös yhtenäistää brändiämme: aiempi jako Kassi.eu:hun (tuote), Avoimeen yritykseen (blogi) ja Avoin Interactiveen (yritys) oli turhan sekava, joten jatkossa toimimme pääasiassa yhtenäisen Sharetribe-nimen alla.

Muutos ei missään tapauksessa tarkoita sitä, että avoin yritys olisi jatkossa vähemmän avoin, päinvastoin. Heti uuden blogimme ensimmäisessä postauksessa kerromme niistä kivijaloista, joille koko toimintamme ja arvomaailmamme perustuu: jakamisesta ja avoimuudesta.

Sharetriben lähdekoodi tulee olemaan avointa myös jatkossa. Tuore iPhone-sovelluksemme julkistetaan pian, ja myös sen koodi tullaan julkaisemaan avoimesti. Pian avataan lisäksi uusi API-rajapintamme, jonka myötä myös tietokannassamme oleva data on entistä avoimemmin sovelluskehittäjien käytettävissä. Myös avointa dokumenttiarkistoamme on kehitetty: kaikki julkiset tiedostomme (poislukien lähdekoodi, eli siis Google Docs -dokumentit, PDF:t, kuvatiedostot, diaesitykset ja niin edelleen) sijaitsevat nyt Google Drive -palvelussa avoimessa ja organisoidussa kansiossa, josta myös ulkopuoliset voivat löytää kiinnostavat dokumentit entistä paremmin. Meillä on myös uusia avoimia viestintäkanavia: Flowdock-palvelu, johon siirryimme noin vuosi sitten, mahdollistaa nyt myös avoimet ”flowt”. Perustimme heti kaksi sellaista, toisen yhteydenpitovälineeksi avoimen lähdekoodin kehittäjille ja toisen palautekanavaksi Sharetriben käyttäjille ja yhteisöjen ylläpitäjille. Tervetuloa mukaan keskusteluun!

Tämän blogin päivitystahti tulee muutoksen seurauksena harvenemaan merkittävästi. Seuraamista ei kuitenkaan kannata lopettaa. Tarkoituksenamme on jatkaa kirjoittamista myös tänne aina silloin, kun meillä on jotain sanottavaa yritystoiminnan avoimuudesta nimenomaan suomalaisille, suomeksi. Jatkossa emme kuitenkaan ota stressiä julkaisuaikatauluista, vaan kirjoitamme silloin kun inspiraatio iskee.

Suomen kielen asemasta viestinnässämme ei myöskään kannata olla huolissaan. Suomenkielisiä kuulumisiamme voi seurata nyt entistä reaaliaikaisemmin Sharetribe Suomi -Facebook-ryhmän sekä Twitter-tilin kautta. Kannattaa toki muistaa myös kansainvälinen Facebook-ryhmämme ja Twitterimme. Nykyisin meidät löytää myös Google Plussasta.

Kiitoksia kaikille lukijoille, seuraajille ja kommentoijille kuluneista kahdesta vuodesta. Saamamme palautteen ja kannustuksen merkitystä ei voi korostaa liikaa. Tästä on hyvä jatkaa!

Advertisement

Tietoja Juho

Startup-yrittäjä, jonka intohimona ovat yhteiskunnalliset keskustelut.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Uusia tuulia

  1. Paluuviite: Mitä avoimelle yritykselle kuuluu | Avoin yritys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s