Yhteisöllinen kuluttaminen -tapaaminen

Rachel Botsmanin yhteisöllisestä kuluttamisesta kertova video WHAT’S MINE IS YOURS Vimeossa.

Suomen ensimmäinen yhteisöllistä kuluttamista edistävien verkkopalveluiden kehittäjien tapaaminen, josta mainitsimme täällä jo aiemmin, järjestetään huomenna Remake EkoDesignin tiloissa Hakaniemessä. Tarkempia tietoja tapahtumasta on nettiajan kansalaisyhteiskunnan verkoston sivuilla.

Yhteisöllinen kuluttaminen, joka vaikuttaa tällä hetkellä olevan vakiintumassa collaborative consumption -termin suomennokseksi, on tällä hetkellä voimistuva liike, jonka muun muassa Time-lehti nosti yhdeksi vuoden 2010 vihreistä trendeistä. Ideana on, että materialismin ja individualismin ajasta ollaan siirtymässä eräällä tavalla takaisin kohti vanhan ajan kyläyhteisöllistä henkeä, jossa ihmiset jakavat resurssejaan keskenään uusien hankintojen tekemisen ja luonnonvarojen kuluttamisen sijaan: tavaroita kierrätetään ja lainataan; omia taitoja hyödynnetään auttamalla muita; kimppakyytejä järjestetään; autoja, asuntoja ja maatilkkuja yhteiskäytetään. Internetin ja sosiaalisen median myötä mahdollisuudet tällaiseen jakamiseen ovat paljon aiempaa suuremmat.

Yhteisöllinen kuluttaminen on tietysti myös juuri sitä, mistä Kassissa on kyse. Voisi jopa todeta, että Kassi on ytimeltään nimenomaan yhteisöllisen kuluttamisen alusta: mahdollisimman kätevä tapa jakaa mitä tahansa edellä mainituista resursseista verkon välityksellä jonkin tietyn paikallisyhteisön kesken.

Huomiseen tapaamiseen on tulossa suuri osa niistä tahoista, jotka listasimme liittyen aikaisempiin pohdintoihimme yhteistyömahdollisuuksista. Yksikään mukana olevista verkkopalveluista ei ole vielä lyönyt itseään todella läpi ja saavuttanut kriittistä massaa, mutta jos toimimme yhdessä verisen kilpailemisen sijaan, onnistumisen todennäköisyys on varmasti huomattavasti suurempi. Huomenna on siis tiedossa kiintoisa päivä!

Advertisement

Tietoja Juho

Startup-yrittäjä, jonka intohimona ovat yhteiskunnalliset keskustelut.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s