South by Southwest: tales from another world

http://cdn.livestream.com/embed/rcrtv?layout=4&clip=pla_da86d9ad-f841-40b3-a117-bdb343f9b4f3&autoplay=false

FinnMob ja Kassi haastattelussa, Kassi-pätkä kohdassa 5:00-6:15

Austinin reissu oli elämys. Sain tehdä tutkimusmatkan maailmaan, joka on hyvin erilainen kuin se, jossa nyt elän.

Tapasin monta monituista startup-yrittäjää. Heidän tyypillinen tarinansa: ”Ei meillä ole bisnesmallia. Meillä on veppisaitti ja enkelirahaa. Ehkä joskus tulevaisuudessa saamme rahaa mainoksista, jotenkin.”

Ei voi mitään: vaikka onkin kulunut ajatus sanoa niin, niin vahvasti tuntuu siltä, että jenkkimarkkinoilla vallitsee kupla. Jos satut olemaan henkilö, joka on onnistunut joskus jossain ja tuntee oikeat ihmiset, rahaa tuntuu olevan tarjolla valtavia määriä idealle kuin idealle.

Kassi pääsi Finnish Mobile Associationin palkkaamien rullaluistelijatyttöjen paitoihin.

Suomessa tilanne on toinen. Rahaa ei ole samalla tavalla, eikä myöskään skaalautumisen mahdollisuuksia. Jenkkipalveluiden tapauksessa oma tuttu markkina riittää pitkälle, joten ulkomaille lähtöä voi lykätä siihen, että firmassa on toistasataa työntekijää ja plakkarissa yhdeksännumeroinen summa riskirahaa. Suomen markkina kelpaa yleensä ainoastaan testaustarkoituksiin, ulkomaille on pakko lähteä paljon nopeammin. Tämä toisaalta tekee startup-yrittäjien taipaleesta karikkoisen, mutta toisaalta ehkä myös seuloo joukosta tehokkaammin parhaat ideat.

Mutta jäi matkasta myös paljon käteen. Oli mahtavaa tavata niin paljon ihmisiä, jotka pursuavat innostusta, ideoita ja halua muuttaa maailmaa. Se into ei voi olla väärin, olivat odotukset sitten kuinka realistisia tahansa.

Joku kuvaili South by Southwestiä termillä "spring break for geeks". Bileitä riitti, Mashable-blogin MashBash yhtenä tunnetuimmista.

Yhteisöllisen kuluttamisen palveluiden tekijöistä tuli tavattua muun muassa NeighborGoodsin Micki Krimmel sekä Rentalicin Punsri Abeywirckrema. Varsinkin Krimmelin kanssa käyty juttutuokio oli antoisa: sain kuulla että heidän mallinsa on siirtymässä hyvinkin samaan suuntaan kuin meidän lähestymistapamme Kassin kanssa. Se antaa viitteitä siitä, että olemme oikealla tiellä keskittyessämme paikallisyhteisöihin.

Lisäksi tapasin Shareable-blogin Neal Gorenflon ja Paul M Davisin. Shareable lienee maailman tärkein yhteisölliseen kuluttamiseen keskittyvä verkkomedia, joten olinkin kovin ilahtunut, kun pääsin kirjoittamaan siihen artikkelin itselleni läheisestä aiheesta eli yhteisöllisen kuluttamisen palveluiden välisestä yhteistyöstä.

Tarkempi kuvaus reissusta on koottu TULI-hakemuksemme seuraavan kierroksen liitteeksi koottuun matkaraporttiin, joka löytyy Google Docs -kansiostamme.


Last Nite. Viimeinen ilta päättyi The Strokesin keikkaan ja ilotulituksiin.

Advertisement

Tietoja Juho

Startup-yrittäjä, jonka intohimona ovat yhteiskunnalliset keskustelut.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: South by Southwest: tales from another world

  1. Paluuviite: Nuorten yrittäjät koolla Jyväskylässä | Avoin yritys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s