Lisää TULI-rahaa ja uusia yhteisöjä

Viime viikolla oli minun ja Antin viimeinen työpäivä Aalto-yliopistolla. Tästä eteenpäin olemme siis täyspäiväisiä yrittäjiä. Yritystä tosin ei siis ole edelleenkään perustettu, vaan kesän ajan saamme TULI-ohjelmasta rahoitusta, joka on tarkoitettu käytettäväksi ennen yrityksen perustamista.

Toukokuussa varmistui TULI-rahoituksen toinen kierros, joka kattaa palkkamme heinäkuun loppuun asti. Tämän jälkeen on mahdollista saada vielä kolmas rahoituskierros, jos se näyttää tarpeelliselta. Sitä varten meidän on vakuutettava rahoituksesta päättävät tahot siitä, että Kassissa on potentiaalia todelliseksi kasvuyritykseksi.

Kassin osalta tilanne etenee mukavasti. Ensimmäinen todennäköinen maksava asiakkaamme on Omakotiliitto. Liitolla on 264 paikallisen omakotiyhdistyksen kautta yli 73 000 jäsentä. Käynnistimme juuri liiton kanssa ilmaisen pilotin, jossa Korson ja Salon omakotiyhdistykset saavat omat kassiyhteisöt käyttöönsä. Jos pilotti sujuu hyvin, Omakotiliitto ottaa palvelun käyttöön koko jäsenistönsä laajuudella.

World Design Capital -hankkeen osalta neuvottelut etenevät kohdekaupunkien kanssa pikku hiljaa. Varmistuneita sopimuksia ei vielä ole. Kyseessä on jossain määrin muna-kana -tilanne: kaikki kaupungit odottavat, että joku lähtee mukaan ensimmäisenä. Olemme kuitenkin luottavaisia siihen, että sopimukset saadaan vielä aikaan. Käynnissä ovat lisäksi neuvottelut muutaman koulun ja yrityksen kanssa.

Meneillään on myös mielenkiintoisia kansainvälistymishankkeita. Tällä viikolla avautui ensimmäinen Suomen ulkopuolinen kassiyhteisö Oakland Single Parents Networkin käyttöön. OSPN:n muutaman sadan sinkkuvanhemman lisäksi yhteisö tulee käyttöön myös laajemmin San Franciscon Bay Arean naapurustoille. Oaklandin yhteisöstä vastaa OtaSizzle-tutkimusprojekti, meidän yrityksemme toimii ylläpitoroolissa.

Euroopassa meillä on tällä hetkellä innokkaita yhteistyökumppaneita muun muassa Venäjällä, Romaniassa ja Kreikassa. Kussakin maassa ollaan parhaillaan kääntämässä Kassia paikalliselle kielelle. Näissä maissa on tarkoitus kokeilla ns. revenue share -mallia: meidän yrityksemme hoitaa palvelun ylläpidon ja teknisen puolen, paikalliset aktiivit hankkivat palvelulle käyttäjiä ja mainostajia ja tuotot pistetään puoliksi.

Sokerina pohjalla mainittakoon viimein täällä blogissakin, että voitimme SoMePitching-hissipuhekilpailun. Juryn pisteiden jälkeen olimme kolmantena mutta voittoon kirittiin yleisöäänillä. Kiitos siis kaikille äänestäneille!

Advertisement

Tietoja Juho

Startup-yrittäjä, jonka intohimona ovat yhteiskunnalliset keskustelut.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Lisää TULI-rahaa ja uusia yhteisöjä

  1. Paluuviite: Työttömyysturva ja muut yrityksen alkuvaiheen rahoitusmuodot | Avoin yritys

  2. Paluuviite: Vastoinkäymisiä | Avoin yritys

  3. Paluuviite: Yhteenveto kuluneesta vuodesta: ensimmäiset asiakkaat ja muut aikaansaannokset | Avoin yritys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s