Avoin yritys suuntaa Ranskaan

Tuore yrityksemme Avoin Interactive Oy – nyt myös kaupparekisterissä! – on kovassa kansainvälisessä kasvuvauhdissa. Niklas on jo aloittanut markkinointityön Irlannissa, Antti matkaa pian Chileen ja itse naputtelen tätä postausta Pariisin koneessa. Paluulipun päivämäärä osuu joulukuun puolivälin tienoille, joten loppuvuosi vierähtää osaltani Ranskassa.

Kuten taipaleellemme on tyypillistä, tämäkään uusi suunta ei ole liiketoimintasuunnitelmaamme kirjattu, kellontarkkaa aikataulua noudattava liike, vaan jälleen kerran olosuhteiden eteen tuoma mahdollisuus, jollaisia pyrimme aktiivisesti etsimään ja hyödyntämään.

Lähtökohtana matkalle toimivat puhtaasti henkilökohtaiset syyt. Tyttöystäväni Jenna-Marie on meneillään olevan lukuvuoden ajan opiskelijavaihdossa Nancyn kaupungissa, ja koska liiketoimintamme luonne mahdollistaa työskentelyn mistä päin maailmaa tahansa, totesin heti vaihtopaikan varmistuttua, että haluan käyttää ainutlaatuisen mahdollisuuden viettää itsekin runsaasti aikaa Ranskassa. Tilaisuus on erinomainen myös yritykselle, sillä Ranskan markkina on meidän kannaltamme erittäin kiinnostava. Olemme parhaillamme käännättämässä palvelua ranskaksi, ja aloitan markkinaan tutustumisen maahan päästyäni. Pyrin siihen, että Jennan yliopisto Nancyssa on paikka, jossa käynnistyy ensimmäinen Ranskan pilottimme.

Lisäpontta hanke sai viime kevään Otaniemi Open -messuilla, jossa keskustelimme EIT ICT Labsin edustajan kanssa ja saimme kuulla, että heillä on meneillään hanke, jossa pyritään viemään suomalaisia startup-yrityksiä tutustumaan ICT Labsin hermokeskuksiin Euroopassa. Yksi näistä on Pariisi. Lisäksi muistin, että joulukuun alussa Pariisissa järjestetään ehkä Euroopan merkittävin internet-alan konferenssi Le Web. Sain järjestettyä hankkeen kautta itselleni sekä lennot Ranskaan että liput konferenssiin, ja lisäksi EIT tarjoaa käyttööni Pariisissa sijaitsevan kontaktiverkostonsa. Tarkoituksenani on näitä kontakteja apuna käyttäen päästä neuvotteluihin potentiaalisten paikallisten asiakas- ja sijoittajatahojen kanssa.

Eivätkä Ranskaan johtaneet yhteensattumat loppuneet vielä tähänkään. Syyskuussa saimme tutkimusyhteistyöhömme liittyen pyynnön osallistua marraskuussa pidettävään avoimen lähdekoodin konferenssiin. Sinne haettiin esimerkkiä startupista, joka ponnistaa tutkimusprojektista ja toimii avoimen lähdekoodin parissa, ja tämä kuvaus sopii tietysti meihin erinomaisesti. Konferenssi pidetään – oikein arvattu – Pariisissa. Ilmoitin, että sattuneesta syystä ajankohta sopii meille erinomaisesti, ja tulen mielelläni puhumaan konferenssiin.

Tarkoituksenani on myös tutustua matkan aikana Ranskan jakamistalous-skeneen. Tutustuin kesällä verkon kautta Pariisissa asuvaan ”Consommation Collaborative” -blogin perustajaan Antonin Léonardiin, joka vaikuttaisi olevan ”Ranskan Rachel Botsman”: verkostoituja ja evankelista, joka on koonnut ja yhdistänyt ranskalaisia jakamistalouden toimijoita ja edistänyt ilmiön näkyvyyttä paikallisessa mediassa. Antonin lupasi, että Pariisin #collcons-porukka järjestää saapumiseni kunniaksi illanistujaiset, joissa voimme vaihtaa ajatuksia siitä, mihin jakamistalous on menossa, ja miten voisimme jatkossa tehdä yhteistyötä. Ilmeni myös, että Antonin on kotoisin Nancysta, ja hän onkin osannut auttaa ja neuvoa Jennan vaihtoon liittyvissä kysymyksissä. Hän jopa lupasi, että jos Jennalla ei ole Nancyyn saapuessaan asuntoa, hän voisi nukkua Antoninin äidin luona!

Kaiken kaikkiaan luvassa on siis erittäin kiinnostava loppusyksy, ja vähintään yhtä mielenkiintoinen kevät, kun Antti matkaa Chileen. Tapasimme eilen Antin kanssa vielä kertaalleen ennen matkaani ja totesimme, että voi olla, että näemme toisemme seuraavan kerran vasta ensi vuoden heinäkuussa! Mutta tällaista kai nuoren startup-yrittäjän elämän kuuluu olla: maailma on auki ja täynnä mahdollisuuksia. Se on ainakin varma, että kävi yrityksellemme tulevaisuudessa miten tahansa, tulemme jatkossa muistelemaan lämmöllä tätä omituista ja jännittävää aikaa.

Kokosin Spotify-listalle tunnelmaan sopivaa matkamusiikkia. Koska olemme avoin yritys, listaa saa täydentää vapaasti.

Advertisement

Tietoja Juho

Startup-yrittäjä, jonka intohimona ovat yhteiskunnalliset keskustelut.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Avoin yritys suuntaa Ranskaan

 1. Mikko sanoo:

  Ainakin matkailua riittää — mikäs sen mukavampaa 😀

  Tykkää

  • Antti sanoo:

   Riittää kyllä! 🙂 Viimeisimpänä Berliinin suuntaan. Ja se on kyllä kiva, sillä ainakin itsellä yksi lisämotivaatio it-yrittäjyyteen on ollut mahdollisuus tehdä hommia paikasta riippumatta ja siten yhdistää reissaaminen ja työnteko. Alku näyttää sen osalta yllättävänkin lupaavalta. 🙂 Saa nähdä nouseeko jossain vaiheessa eteen suurempia käytännön haasteita…

   Tykkää

 2. Paluuviite: Hissipuheita Berliinissä ja Slushissa | Avoin yritys

 3. Paluuviite: Startup-yritysten festarit: Avoin yritys LeWebissä | Avoin yritys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s